top of page

Deutsch Gründlichkeit

Om de Duitsers een hart onder de riem te steken na het VW Skandal. ;-) Een bevinding van mij, in positieve zin: de Deutsch Gründlichkeit is wel degelijk gegrond!

Tijdens een opdracht in Düsseldorf heb ik ervaren dat de term 'Duitse degelijkheid' niet zonder reden bestaat.

Vanuit het project werden deliverables verwacht vanuit de teamleden. Dit in de vorm van input voor een Software Testing Strategy. Allen hebben een onderwerp meegekregen, dat verder uitgewerkt dient te worden.

De projectleden kwamen allen met een resultaat voor de dag dat gewaardeerd mag worden met een ruime voldoende. Een goede prestatie, omdat men inhoudelijk geen of nauwelijks ervaring heeft met kwaliteitsmanagement. Oplevering was ruim op tijd. In feite was het resultaat voldoende en was ik als projectleider tevreden met de deliverables. Zo ben ik ook tevreden en mijn opdrachtgever uiteindelijk ook. Wat wil je nog meer.

Wat me vervolgens verbaast is dat een groot deel van de projectleden rondom de deadline nogmaals oplevert met een verbeterde versie. Ik heb deze natuurlijk nog snel verwerkt, om met de eerste draft versie direct hoge ogen te gooien. Zo ben ik nog meer tevreden en mijn opdrachtgever uiteindelijk ook. Dit is perfect!

Uiteindelijk krijg ik na oplevering van de eerste draft nog een tweetal opleveringen; totaal onverwacht! Beide deliverables waren een geheel hernieuwde versie van de vorige en ik moet eerlijk zeggen dat dit resultaat uiteindelijk uitmuntend was. De verwachtingen overtroffen; voor mij en mijn opdrachtgever…

In Duitsland staat kwaliteit 'hoog in het vaandel'. Aanlevering ruim op tijd; bijstellen en vervolgens zelfs nog een verbeterde versie aanleveren. In Nederland ben ik gewend dat je een oplevering krijgt en dat dat vervolgens ook volstaat. Klopt helemaal. Ik heb er meermaals op gelet; het resultaat volstaat, maar blijkt nu (kwalitatief) beter te kunnen. Door meer tijd te nemen, voor oplevering, zal het resultaat beter zijn. En dat is nu wat de klant/ gebruiker wil!

Het idee achter dit blog is: denk eens terug aan deze blog bij het opleveren van een deliverable. Wanneer je denkt dat het goed is; toch nog een verbetering doorvoeren en (let op) tevens verzekeren dat je degelijk levert.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page