top of page

JUST EAT THAT FROG!

Een resultaat wordt pas bereikt na een periode hard en geconcentreerd werken. Dit is wereldwijd het geval en dat is altijd al zo geweest.

 

De succesfactor van het bereiken van doelstellingen zit in onze ogen voor een groot deel in kwaliteit. Tijd en geld zijn zeker niet onbelangrijk, maar prioritering is hiervoor de sleutel tot succes. Hier kun je meer invloed op uitoefenen dan je zou verwachten...

Direct beginnen aan de belangrijkste taak en je daar vervolgens volledig op (blijven) richten tot deze voltooid is. 's Morgens, wanneer al je collega's 'opstarten' pak jij deze kans en richt je je met volledige overgave op je doel tot het in zijn geheel is afgerond.

Oftewel: just eat that frog!

Bereid je grondig voor, start en weiger te stoppen of draai opzij tot het werk is gedaan. Je bent productiever en doelmatiger! De essentie van planning, prioriteren en organiseren komt neer op dit eenvoudige principe. De tijd om deze taak af te ronden wordt beperkt met meer dan 30%. En laten we het dan nog niet eens over de tijd hebben die verspilt wordt door onderbreken en opstarten van de activiteit.

De rest van de dag kun je vervolgens weer gewoon geleefd worden en dat met een prettig gevoel, dat je die dag al heel wat werk verzet hebt.  ;-)

bottom of page