top of page

Windows 10

Het is enige tijd geleden al aangekondigd en eindelijk is ie er dan: Windows 10

De live-gang is inmiddels een aantal weken geleden en er zijn niet veel negatieve geluiden over de wereldwijde uitrol van dit OS. Jawel, wereldwijde uitrol en nauwelijks negatieve reacties... Ligt dit dan aan de kwaliteit van deze software of het feit dat de upgrade gratis is?

Naar mijn mening niet geheel! Microsoft is gewoon (eindelijk) slim geweest en weet hoe men gebruikers tevreden moet stellen.

Vanaf het moment van aankondigen in de zomer van 2014 is men gedreven geweest in communicatie. Steeds weer een stukje communicatie en toelichting op wat komen gaat. In welke vorm en de manier waarop werd steeds weer gecommuniceerd. Ook een uitgebreid gezelschap van gebruikers mocht tijdig en ongehinderd kennis maken met het nieuwe OS!

​Een paar maanden voor de go live komt er dan een pictogram in de huidige Windows installaties... Het moet duidelijk zijn dat ie komt, wanneer en niet onbelangrijk: hoe je je kunt voorbereiden om smooth over te gaan op wat iedereen op 29 juli wil hebben. Zelfs de retail kanalen worden ingezet en zijn zelf daarmee al direct overtuigd. Wat had Microsoft beter kunnen doen? Ik weet het niet. Dat wordt nu beloond! :-)

Zo werkt het bij het software ontwikkel processen ook. Een extra toevoeging van kwaliteit is het net dat beetje extra aandacht, dat zorgt voor de spreekwoordelijke 'kers op de taart'.

Ontwikkel software volgens de specificatie, maar ben voornamelijk duidelijk over de verwachtingen. Zo is het aanpassen van handleidingen, FAQ lijsten en instructies voor de support afdeling van groot belang. Ook de communicatie aan de eindgebruiker: wat gaat wanneer komen. Deze onderdelen zorgen voor een extra stukje kwaliteit bij oplevering van de software. Wanneer hier voldoende aandacht aan besteed wordt, zal de software ook eerder geaccepteerd worden... als gevolg, een tevreden klant die jou software 'verkoopt' door middel van tevredenheid en draagvlak. Net iets wat Windows nodig heeft in 2015!​

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page