top of page

Microsoft Office 365 SUMMIT Amsterdam

​Op 12 & 13 februari was de Microsoft Office 365 SUMMIT in Amsterdam: training direct from the source!

In de ochtend was de keynote; een typische American speech over het geweldige product dat Office 365 heet. Persoonlijk had ik een meer opzwepende opening verwacht, maar het was nog vroeg en waarschijnlijk was men zelf ook verbaasd over de drukte. Maar liefst 1.200 IT professionals waren aanwezig.

Wat is de hoofdmoot vanuit het Microsoft verhaal: O365 is gebruiksvriendelijk te configureren en dat is een groot voordeel voor de eindgebruiker. Men wordt begeleid van A tot Z en (enkel) voor de grotere organisatie (+150 seats) is er onbeperkte ondersteuning vanuit Microsoft.

Al met is dat ook zo en mag Microsoft trots zijn op dit product, waarmee men laat zien dat men innovatief bezig is!

Voor de IT pro waren de sessies over deployment over het algemeen welbekende kost. Het is allemaal wat gemakkelijker te configureren, vanuit de enige echte O365 portal. Via deze webpage is vrijwel alles in te geven. Het aantal te configureren settings vanuit deze frontend is minder in aantal, maar volgens Microsoft: voldoede voor u als klant.

Over het algemeen gezien volstaat het geheel inderdaad en we mogen niet vergeten dat deze omgeving op dit moment het paradepaartje is van Microsoft en continue in ontwikkeling is en we nog veel gaan verwachten uit deze hoek.

En dat is dan ook wat steeds naar voren komt tijdens de Summit: men is trots, zoals Amerikanen dat graag zijn. In mijn ogen is dat dan ook terecht. Voor 3de partijen zijn er voldoende mogelijkheden om aansluiting te zoeken op de API van Microsoft. Extra functionaliteiten kunnen door middel van apps worden toegevoegd aan de Office producten, om collaboration nog toegankelijker te maken. Samenwerken wordt op deze manier onvermijdelijk. ;-)

De verwachtingen zijn hoog, ook voor de toekomst. Het is aan Microsoft om dat verder te verwezenlijken!

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page